Onze contractvoorwaarden.

 

Door schade en schande wijs geworden hebben we besloten om aan de verkoop van onze kittens een contract te verbinden. We verwachten dat kopers van onze dieren zich hieraan houden. De koper zet zijn handtekening eronder en we gaan er vanuit dat dat in eerlijkheid gebeurt.

 

We zoeken voor onze kittens blijvende tehuizen. Het liefst zien we dat ze bij u een luilekkerland leventje gaan leiden als castraat. Als u wilt showen of fokken met onze dieren, dan hebben we daar geen bezwaar tegen, wanneer het dier in kwestie gezond is en er verstandig mee wordt omgegaan. Hierover kunt u het best contact met ons opnemen. Bent u van plan om een nestje te nemen met een poesje of een kater als dekkater te gebruiken, geeft u dat a.u.b. van tevoren aan.
Het is onze ervaring dat jonge katten het niet erg vinden om in een grote groep te leven (en hoe groot "groot" is hangt af van de kat zelf, de groep waarin hij terechtkomt, de woning en nog wel een aantal factoren, die van situatie tot situatie kunnen verschillen), maar oudere en meestal dus gecastreerde dieren hebben daar soms wel moeite mee. Om te voorkomen dat een van onze kittens op latere leeftijd door een te grote groep zou moeten worden herplaatst, zien we onze kittens en katten liever wonen in kleine groepen van minimaal 2 katten en maximaal zo'n 5 tot 6 katten. 
In ons contract vragen we van de nieuwe eigenaars om ons af en toe te laten weten hoe het gaat met "onze" kittens. Mocht het gebeuren dat door omstandigheden niet meer voor de kat kan worden gezorgd, dan willen we daarvan op de hoogte worden gesteld zodat we kunnen meedenken/meehelpen bij het zoeken naar een goed alternatief. Wij hebben de kittens op de wereld laten komen en wij vinden dat we tot aan het einde verantwoordelijk zijn voor een gelukkig leven van elk van hen. Contact met de nieuwe eigenaren stellen we alleen al daarom bijzonder op prijs!

 

We verkopen geen kittens aan mensen die hun dieren vrij buiten laten rondlopen. Als u een ren in de tuin heeft of een volledig afgesloten tuin/balkon waar ze niet uit kunnen, zijn we alleen maar blij dat ze bij hun nieuwe mensen naar buiten kunnen, maar niet vrij de straat op! Ook vinden we het erg belangrijk dat de katten voldoende aandacht krijgen van hun mensen en een vriendje hebben om mee te spelen. We plaatsen geen kittens alleen bij mensen, die de hele dag weg zijn. Dan kunt u er beter twee nemen of een volwassen kat, die heeft laten blijken dat hij of zij het fijn vindt om alleen te leven. Zowel Noorse Boskatten als Siberische Katten zijn actieve en sociale dieren, die aanspraak nodig hebben van mensen en van soortgenoten, of andere dierlijke huisgenoten zoals bijvoorbeeld een hond. Het is niet ondenkbeeldig dat een kitten alleen zijn vertier gaat zoeken in uw planten, aan uw bank en salontafel, of bovenop de gordijnen.... 

 

Een goed tehuis voor onze kittens is niet het schoonste, mooiste en sjiekste van de wereld. Als daar mensen wonen, die van het beestje houden en er goed voor zorgen, zowel in sociaal opzicht als op medisch gebied, vinden we dat we geslaagd zijn. De kittens moeten zich op hun gemak voelen en 100% gelukkig kunnen zijn. Als we daar vraagtekens bij hebben zullen we u dat zeggen. Het kan nou eenmaal gebeuren dat een kat zich bij sommige mensen niet lekker in zijn velletje voelt. Het zou niet eerlijk zijn tegenover het dier om hem dan te dwingen daar te wonen. Een kat die niet graag bij ons woont, krijgt van ons ook niet "levenslang", maar daar zoeken we lieve mensen voor waar hij zich wel thuis voelt. Want het gaat er toch om dat kat en mens samen tevreden kunnen zijn?

 

Alle kittens worden door ons naar hun nieuwe tehuis gebracht. Ook weer zo'n ervaringsding. Ten eerste weten we dan waar en hoe het kitten komt te wonen en helpen we het door de allereerste moeilijke uurtjes heen, ten tweede is het voor ons een manier van afscheid nemen, waar we ons goed bij voelen. We wijken hier niet van af.
Het kitten komt met entingsbewijs, is gechipt en krijgt uiteraard zijn stamboom mee. Het wordt op uw naam geregistreerd, zowel wat de chip betreft als vanuit de kattenvereniging. 

 

Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend. Het staat ons vrij onze contractvoorwaarden te wijzigen en/of aan te passen als de situatie naar dat ons inzicht verlangt. 

 

Terug naar "mijn schatten"

Verder naar de web site die in het Engels is geschreven. U kunt daarvoor ook buttons uit de onderstaande rij gebruiken. U komt dan niet op de eerste pagina, maar gaat rechtstreeks naar verschillende pagina's: hoe het begonnen is, de Noorse Boskatten-afdeling, de Siberische Katten-afdeling, nieuwtjes, links, onze nestjes en e-mail.