Slipnestje van Pippi en Buian

 

geboren op 6 maart 2004

 

Moeder Pippi 
Noorse Boskat (red tabby mackerel w/ white)

 

Vader Buian
Siberische Kat (black tabby mackerel w/ white) 

 

1 kater 112 gram red tabby blotched w/ white

Igor

verhuisd

2 poes 126 gram black tortie (tabby blotched?) w/ white

Katarina

verhuisd

3 kater 112 gram red tabby (?) w/ white

Jonatan

verhuisd

 

Over de namen.....
Het is natuurlijk niet zo dat deze namen vaststaan. We zullen geen stambomen aanvragen voor deze kittens en het nieuwe personeel is altijd vrij in de keuze van de roepnaam, maar nu nog meer dan anders ;-) Het is echter voor onszelf veel makkelijker als kittens een naam hebben, zodat je het niet steeds hebt over "de eerste", "het poesje" en "die met dat veel wit". 
We hebben namen genomen die zowel Russisch als Noors zouden kunnen zijn. Igor vond ik altijd een Russische naam, maar het blijkt een Skandinavische te zijn die wordt gebruikt in Rusland. Katarina is een naam die in het Russisch heel veel voorkomt in allerlei varianten. Ik heb voor de Skandinavische schrijfwijze gekozen. Jonatan is een geval apart. Het is een dapper katertje met een eigen verhaal: kort na de geboorte bleek hij een gebroken achterpootje te hebben. Hierover is meer informatie te vinden op een aparte pagina, want ik kan me voorstellen dat het er onprettig uitziet en niet iedereen daarmee geconfronteerd wil worden. 

En dan nu foto's:

Echt zo'n foto van moeder met pasgeboren kittens -hier 1 dag oud-: ze zitten lekker in de vacht verstopt en je ziet haast niets! Helaas zijn de andere foto's die op deze dag genomen zijn, allemaal vaag en echt ontoonbaar.... Maar goed, hieronder komt de herkansing!

 

links Igor en boven Jonatan. Hier onder: Katarina. Ze zijn hier ongeveer 4 dagen oud en zo enorm vertederend!!

Katarina wil eigenlijk liever niet op de foto. Of ze vindt haar ruggetje zo ontzettend mooi dat ze dat aan iedereen wil laten zien! Ik heb echt een uur op mijn buik gelegen voor dit kiekje. En nou is het niet eens echt scherp ook nog....

 

Igor en Katarina hadden een beetje haast met het opendoen van hun ogen: met een week hadden ze allebei beide ogen helemaal geopend. Dit is best vlot, als je weet dat daar 10 dagen voor staan. Jonatan heeft er wel zijn 10 dagen voor genomen. Maar nu kijken ze je alledrie ook aan, en dat staat zo lief! Natuurlijk slapen ze nog heel veel, maar ze zijn nu met nog geen twee weken al aan het ontdekken dat je broertjes en zusjes hebt om mee te spelen, dat je je eigen pootjes kunt wassen en dat de grote boze buitenwereld eigenlijk best interessant kan zijn! Ik houd mijn hart vast....

De ukjes zijn hier 10 dagen oud en liggen tussen de poten van mama Pippi te slapen (van links naar rechts: Katarina - Igor - Jonatan). Clava -als moeder van papa Buian- besloot een dag later dat haar oma'se zorg zeer gewenst was en kroop erbij, waardoor Pippi niet meer zo kon gaan liggen dat de kleintjes bij haar konden drinken. Dit gebeurde 's nachts en de volgende ochtend is het gezinnetje met haastige spoed naar een andere doos verhuisd zodat het allemaal weer wel ging. De kittens hadden reuzehonger en Pippi had een stuwing van jewelste. Gelukkig hebben ze het samen prima opgelost en is deze crisis nog diezelfde ochtend bezworen!

 

 

 Bijna 2 weken oud!

links boven: Igor op de rand van zo'n kussen-mandachtig ding. Heerlijk warm en zo verrukkelijk om op weg te doezelen. Rechts boven: Jonatan diep weggezonken in dromenland... Links: Katarina kijkt nog even naar de buitenwereld maar vertrekt ook zo meteen... Onder: Pippi met haar kroost, een innig tevreden gezinnetje!

We merken steeds weer met verbazing dat dit van die makkelijke kittens zijn. Ze beginnen niet meteen te schreeuwen als je ze pakt (nou ja, Jonatan gilt wel wat sneller, maar ik denk af en toe dat hij ook wel eens pijn aan zijn pootje kan hebben), ze snuffelen met interesse aan je hand, je trui, een andere kat (en dit al vanaf de geboorte), Katarina kruipt op je hand en wil zelfs al op pad! Maar daar vind ik haar toch nog te klein voor. Hoewel ze nu met 2 weken al haar buik van de grond tilt, loopt ze nog niet echt stevig genoeg en raakt buiten het nest ook al gauw de weg kwijt. Het gebeurt wel eens dat een kitten aan de tepel blijft hangen terwijl moederpoes gaat wandelen, waardoor kindlief buiten de doos terecht komt. Katarina lijkt daar een soort gewoonte van te maken, we hebben haar al zeker een paar keer deze afgelopen week zo aangetroffen: op de koude vloer met een paar ongeruste, verwarde poezen eromheen en mama Pippi die niet weet hoe snel ze haar dochter in het nest moet terugbrengen, maar geen grip op het kind krijgt. Hoe ze het voor elkaar krijgt??

Twee-en-een-halve week oud! Zo tref ik ze vaak aan: ze liggen te slapen, ik kom bij ze zitten en praat tegen ze. Katarina wordt direct wakker en komt (miew miew), Jonatan wordt wakker en kijkt wat zijn zusje doet en Igor slaapt door....
Vervolgens gaan Katarina en Jonatan samen spelen. 

Even kijken of Igor echt niet wil spelen.....

.........
Met een kleine 3 week is Katarina niet meer in de kraamdoos tehouden. Ze klimt er telkens weer uit en gaat op avontuur. Ik vind dat wel wat griezelig, want ze zijn nog zo klein en onervaren en wij zo groot. Als een van ons per ongeluk op zo'n klein pootje gaat staan.... En die twee broertjes vinden het maar wat spannend! Zo meteen gaan ze met zus mee op pad...
Ik heb een prachtige grote doos van mijn schoonzus gekregen en die gaat als box functioneren. Met de kraamdoos erin, een kittenbakje en hun kwark en melk.... Een waar paradijsje!

Tweede Paasdag 2004 met zijn drietjes op de bank! Ze mogen een paar keer per dag uit de doos (op dit moment 60 centimeter hoge rand) en lopen dan onder toezicht over de bank te rennen. Het is nog ontzettend spannend en interessant en leuk en gezellig.... Helemaal als grote broer zich ermee komt bemoeien!!

Magadan neemt even waar... Magadan is hun grote broer in die zin dat Papa Buian ook zijn vader is!

Links Jonatan en boven Igor achter het kussen.
Katarina poseert.....

5 week oud: Igor en Jonatan ernstig in de stoei-stand!

Igor poseert in zijn favoriete speelgoed: een ring met een balletje, dat je rond kunt duwen. Hij zat daar ronduit schattig te wezen en ik kon het niet laten om er een foto van te maken.
Op de volgende foto's zijn ze erg slaperig en 7 week oud:
Igor.....
voor het computerscherm uiteraard.

Katarina heeft de bloempot van haar halfzusje Marfa weer  gevonden....

...en Jonatan ligt zich uitgebreid te wassen tegen Jack aan.... 

Jonatan in een nieuw plekje: op het onderste karton van een stapel verpakte blikken 
En hier Katarina nog een keer.... 

Katarina met mama.... ruim 9 weken oud. Ze lijkt al zo groot!

Igor boven en Jonatan hiernaast. Je zou er zo bij gaan liggen, heerlijk: die slapende kleintjes!

Soms zijn ze nog zo enthousiast dat ze hun moeder bijna van de bank duwen! Zie je haar zuchten?
Op de onderstaande foto's een dag later nog steeds ruim 9 weken oud en net terug van de dokter voor hun eerste prikje! Ze hebben zich er dapper doorheen geslagen.
Jonatan kroop in de "krabpaal" en viel prompt uitgeput in slaap.

Katarina en Igor hebben zich even door moeders laten troosten en zijn vervolgens wild op de bank aan het spelen gegaan. Die twee hielden niet meer op! Helaas laten stoeiende kittens zich zelden een beetje aardig fotograferen, dus deze twee foto's zijn een paar van de weinige die gelukt zijn.... 

Jonatan heeft het slapen tot een schone kunst verheven: de stapel kan niet hoog genoeg zijn!
Hieronder nog een paar slaapfoto's: Jonatan met daarachter Igor op een omgekeerde doos in de keuken en Katarina op de bank. Een kleine 11 weken oud nu! 
Ze mogen sinds kort nu ook op de gang en via de trappen naar boven, wat een dolle pret geeft 's morgens vroeg. Ze worden steeds vrijer (voor zover nog mogelijk) in hun contact met ons en af en toe komen ze echt knuffels halen, luid spinnend. 't Zijn zulke heerlijke wezens..... maar goed dat ze allemaal besproken zijn!!

Zo ligt ze echt: met haar buik tegen het rugkussen en haar koppie achterover....

Igor wordt nu Pumbaa genoemd 

Katarina wordt nu Sinora genoemd 

En Jonatan heet nu Doerak 

 

 

 

Deze pagina is niet gelinkt met de rest van onze web site. Je kunt er alleen maar via de toegestuurde URL op komen, en als je van hieruit naar andere pagina's gaat kun je via de terugknop op je scherm weer hier komen.